Citronovo-tvarohová buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 250 g Měkký tvaroh
  • 3 ks Vejce
  • 200 g Máslo
  • 1 ks Citrón
  • 270 g Polohrubá mouka
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 220 g Cukr krupice
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • Tun na vymazání formy

Instrukce

  • Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto krémové konzistence dáme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma...a rovnoměrně uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account