Citronovo-tvarohová buchta
Ingredience
- 250 g Měkký tvaroh
- 3 ks Vejce
- 200 g Máslo
- 1 ks Citrón
- 270 g Polohrubá mouka
- 1 ks Vanilkový cukr
- 220 g Cukr krupice
- 1 ks Prášek do pečiva
- Tun na vymazání formy
Instrukce
- Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto krémové konzistence dáme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma...a rovnoměrně uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.