Skoro všichni mají svůj vlastní recept na tu svoji “čínu”. Tohle je ten náš. Je z kuřecího masa. Dá se ale obměňovat jak po stránce masa, tak zeleniny nebo jiných přísad. K vepřovému se třeba dobře hodí hlávkové zelí. Příprava je jednoduchá a jídlo je rychle hotové.

ČÍNA z kuřecího masa (pro 2-3 osoby)
2 menší kuřecí prsní řízky nebo 1 větší
1 vejce
škrob na přípravu masitých pokrmů
1 cibule
2 stroužky česneku
asi 5 žampionů
asi 5 cm pórku
hrst arašídů nesolených – nemusí být
(hodí se i hlávkové zelí, mrkev, paprika, bok choy, špenát … )
sůl
olej
mleté chilli – nemusí být
3 lžíce sójové omáčky tmavé
2 lžíce červeného vína
1 lžička hnědého cukru
1/2 lžičky mletého zázvoru

Příprava:
Do misky nasypeme trochu škrobu a zalijeme studenou vodou. Necháme ustát a odložíme.
Vejce rozšleháme se škrobem, až vznikne hustší těstíčko. Nakrájíme kuřecí řízky a maso v těstíčku obalíme. Necháme odstát.
Připravíme si zeleninu: nakrájíme cibuli na tenké proužky, česnek na jemné kostičky, žampiony na plátky, pórek na tenké plátky
Připravíme si omáčku – asi 3 lžíce sójové omáčky tmavé, 2 lžíce červeného vína, 1 lžička hnědého cukru, asi 1/2 lžičky mletého zázvoru, špetka soli (ne moc – sójová omáčka je sama dost slaná), špetka mletého chilli (nemusí být).
***
Rozpálíme wok a nalijeme olej. Maso v těstíčku v něm osmažíme. Teplota je stále na nejvyšší stupeň. Přidáme připravenou zeleninu a arašídy a orestujeme společně s masem. Do směsi ze sójové omáčky přidáme namočený škrob, rozmícháme a nalijeme na maso se zeleninou. Promícháme a asi po minutě odstavíme z plotýnky.
Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.
Video na http://honeyfood.cz/2016/09/06/cina-z-kureciho-masa/

Sledujte i další příspěvky na www.honeyfood.cz

Pěkný večer !

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account