Cibulačka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • cibuli hodně
  • silný hovězí vývar
  • modrý žilkovaný sýr
  • máslo sádlo či olej
  • pepř sůl, případně další bylinky (bazalka, tymián, rozmarýna, ale jen lehce)

Instrukce

  • Spoustu cibule nakrájíme nahrubo a dáme na olej nebo na máslo restovat do zlatova až do hněda – podle toho, jaký stupeň karamelizace cibule vyžadujeme. Cibuli mícháme, aby se nám nepřichytila.
  • Opepříme a přilijeme silný hovězí vývar.
  • Provaříme asi čtvrt hodiny a přidáme nakrájený „lancreský“ modrý žilkovaný sýr nebo (Niva, Rokfór, Gorgonzola). Rozvaříme, případně osolíme (opatrně, sýr je hodně slaný, vývar taky), lehce opepříme a a můžeme podávat.
1 Komentář
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    děkuji, ale tohle opravdu NE 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account