česnečka
Ingredience
- máslo 2 PL
- cibule 1 ks
- nakrájená nadrobno
- česnek 4 stroužky
- 3 stroužky na plátky + 1 stroužek drcený
- brambory 2 ks
- nakrájené na malé kostky
- vývar 300 ml
- zeleninový hovězí nebo drůbeží
- mléko 400 ml
- sůl
- pepř
- čerstvě mletý
- smetana ke šlehání 100 ml
- petrželka
- na dozdobení
- NA KRUTONKY
- česnek 2 stroužky
- rohlíky 3 ks
- na kolečka nebo 5 plátků toustového chleba na kostičky
- máslo 1 PL
- rozpuštěné
- rostlinný olej 1 PL
- petrželka 2 PL
- hladkolistá nasekaná nadrobno
- sůl
Instrukce
- Na 2 lžících másla opékejte 2 minuty cibuli, pak přidejte česnek na plátky a míchejte ještě další minutu. Vhoďte brambory a zalijte vývarem a mlékem. Osolte, opepřete a zvolna vařte, dokud nebudou brambory měkké. Rozmixujte a zjemněte smetanou. Přiveďte k varu, vmíchejte drcený stroužek česneku a vypněte. Podávejte s krutonky, posypané petrželkou.
- Česnek na krutonky utřete a promíchejte s máslem, olejem a petrželkou. Přidejte krutonky, promíchejte a zvolna je opékejte na pánvi nebo v troubě.
česnečku mám ráda klasickou, polévku, jako krém jsem ji nikdy neochutnala… Tak nemohu soudit 🙂
Zkuste. Změna.