Caldo verde

Vytisknout recept
Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jednoduchá, a přesto vydatná polévka se tradičně vaří z kapusty či kadeřávku, v letních měsících ji ale klidně zkuste udělat z mangoldu nebo špenátu!
 
1
Ve větším hrnci rozehřejte olej, vsypte chorizo, opečte je a vyjměte děrovanou lžící. Do výpeku vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek, krátce jej orestujte, vsypte brambory, zalijte vše vývarem a vařte, dokud brambory nebudou měkké. Část jich rozmačkejte nebo polévku trochu rozmixujte tyčovým mixérem. Tím se zahustí.
2
Vsypte do polévky kadeřávek a ještě 5 minut ji povařte, jen aby změkl. Dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem, vraťte do polévky chorizo a podávejte s chlebem.

ks - olivový olej 2 PL
ks - chorizo 170 g nakrájené na kolečka
ks - cibule 1 ks velká, nakrájená nadrobno
ks - česnek 1 stroužek nakrájený nadrobno
ks - brambory 1 kg oloupané a nakrájené na kostičky
ks - vývar kuřecí 2 l nebo zeleninový
ks - kadeřávek 3 ks velké listy kadeřávku nebo kapusty, stonky vyříznuté, listy nakrájené na proužky
ks - sůl
ks - pepř čerstvě mletý
ks - kajenský pepř 1 špetka nemusí být
ks - chleba k podávání
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account