Caesar salát

Vytisknout recept
Salát Caesar spatřil světlo světa roku 1924 a ačkoliv o jeho vzniku existuje několik verzí, má se za to, že jeho autorem je italský kuchař Caesar Cardini. Připravte si tuto klasiku doma.
Kategorie Salát
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 1 římský salát
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 plátky toastového chleba
  • caesar dresing
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • Dresing
  • 50 g majonézy
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 filety sardelek
  • ½ lžičky hrubozrnné hořčice
  • ½ lžičky kremžské hořčice
  • 10 g jemně strouhaného parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • pár kapek citronové šťávy
  • pár kapek olivového oleje

Instrukce

  • Dejte rozpálit gril Sage BGR840 na 180 °C a rovnou grilovací desku umístěte dole.
  • Během zahřívání grilu nakrájejte celý římský salát a 2 plátky toastového chleba. Na grilovací plochu dejte trochu olivového oleje a opečte krutonky z obou stran do zlatova.
  • Jakmile máte hotové krutonky, zvyšte teplotu grilu na 210 °C.
  • Teplotní sondu zapíchněte doprostřed nejsilnějšího místa kuřecího prsa. Na grilu nastavte pomocí ovládacích tlačítek „poultry“ a preferovaný stupeň propečení, my jsme zvolili „well done“.
  • Jakmile zazní akustický signál, že gril dosáhl nastavené teploty, dejte maso na gril a přiklopte.
  • Připravte dresing – všechny uvedené ingredience smíchejte v uvedeném poměru.
  • Salát promíchejte s dresingem, přendejte na talíř a přidejte krutonky a hoblinky parmazánu.

Notes

Tip: Oblíbená variace salátu je s kuřecím masem, která jistě zasytí i všechny, kdo mají větší hlad. Pokud si navíc vezmete k ruce zdatného pomocníka, jakým je chytrý BBQ gril se sondou BGR840 od prémiové značky Sage, připravíte maso i krutony za pár minut a během chvilky vykouzlíte oběd nebo večeři, za kterou vás pochválí celá rodina.
Zdroj a foto: Sage

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account