Brownies z červené řepy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila VěraBuraltová

Ingredience

  • 100 g Třtinový cukr
  • 150 g Hladká mouka
  • 100 g Máslo
  • 2 lžička Jedlá soda
  • 1/2 ks Vanilkový cukr
  • 500 g Červená řepa
  • 200 g Hořká čokoláda
  • 1 lžíce Kakao
  • 1 hrst Vlašské ořechy

Instrukce

  • Červenou řepu uvaříme do měkka. Bulvy vaříme v celku a neloupané, ale mohou být nakrájené na kousky a oloupané ještě před vařením. Doba varu závisí na velikosti řepy, většinou vaříme cca 40 minut. Vodu slijeme, bulvy se oloupou klasickou škrabkou na brambory. V původním receptu byla řepa rozmixovaná, ale já ji strouhám na struhadle. Toto vše si ušetříte, když si koupíte řepu již vařenou. :-). V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme na kousky nalámanou čokoládu (používám 52%), necháme malinko vychladnout. V míse smícháme mouku, jedlou sodu, kakao, třtinový a vanilkový cukr. Vmícháme nastrouhanou nebo rozmixovanou řepu a čokoládu rozpuštěnou s máslem. Přimícháme hrst pokrájených vlašských ořechů (nemusí být, ale je to chutnějí ...). Těsto vlijeme do Remosky a pečeme cca 30 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na porce, ozdobíme dle chuti a vlastní fantazie.
    Vážně je to dobré a nepoznáte z čeho je to upečené. 🙂
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account