Červenou řepu uvaříme do měkka. Bulvy vaříme v celku a neloupané, ale mohou být nakrájené na kousky a oloupané ještě před vařením. Doba varu závisí na velikosti řepy, většinou vaříme cca 40 minut. Vodu slijeme, bulvy se oloupou klasickou škrabkou na brambory. V původním receptu byla řepa rozmixovaná, ale já ji strouhám na struhadle. Toto vše si ušetříte, když si koupíte řepu již vařenou. :-). V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme na kousky nalámanou čokoládu (používám 52%), necháme malinko vychladnout. V míse smícháme mouku, jedlou sodu, kakao, třtinový a vanilkový cukr. Vmícháme nastrouhanou nebo rozmixovanou řepu a čokoládu rozpuštěnou s máslem. Přimícháme hrst pokrájených vlašských ořechů (nemusí být, ale je to chutnějí ...). Těsto vlijeme do Remosky a pečeme cca 30 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na porce, ozdobíme dle chuti a vlastní fantazie.Vážně je to dobré a nepoznáte z čeho je to upečené. :-)