Brambory s tvarohem

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg menších brambor varného typu A v syrovém stavu
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • 180 g zakysané smetany 12%
  • 1 hrst čerstvé pažitky nasekat najemno
  • 1 hrst jarní cibulky nasekat najemno
  • 2 lžíce přepuštěného másla lze vynechat
  • sůl

Instrukce

  • 1
  • Brambory očistěte kartáčkem a omyjte (neloupejte!).
  • 2
  • Připravte si hrnec s vodou, přiveďte k varu, poté přidejte brambory a uvařte je pod pokličkou na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 30 minut).
  • 3
  • Mezitím si připravte tvarohovou směs – v míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a sůl.
  • 4
  • Až se dovaří brambory, slijte z nich vodu a ještě zatepla je promíchejte s připravenou tvarohovou směsí.
  • 5
  • Brambory s tvarohem následně zakápněte rozpuštěným přepuštěným máslem, posypte jarní cibulkou a podávejte.
  • 6
  • Hotový pokrm můžete podávat ještě teplý nebo ho ještě před podáváním můžete vychladit v lednici.
  • TIP
  • Společně s jarní cibulkou posypte brambory s tvarohem ještě čerstvou pažitkou navíc.
6 Komentářů
  1. MartinaBěhalová 2 roky ago

    Jako děti jsme tyto brambory jedli. Moc dobrý zase si je udělám.

  2. 5 stars
    Tyto brambory jsme jedly s babičkou v mém dětství.

  3. No tak takhle naaranžované by by mě ani nenapadlo, že se jedná o “obyčejné” brambory s tvarohem 🙂
    Jinak jo, mám je ráda, když jsou nové brambůrky, k tomu tvaroh s čerstvou pažitkou – mňam.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    máme rádi brambory uvařené ve slupce s kefírem, máslem a solí… 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account