Brambory s tvarohem
Ingredience
- 1 kg menších brambor varného typu A v syrovém stavu
- 250 g odtučněného tvarohu
- 180 g zakysané smetany 12%
- 1 hrst čerstvé pažitky nasekat najemno
- 1 hrst jarní cibulky nasekat najemno
- 2 lžíce přepuštěného másla lze vynechat
- sůl
Instrukce
- 1
- Brambory očistěte kartáčkem a omyjte (neloupejte!).
- 2
- Připravte si hrnec s vodou, přiveďte k varu, poté přidejte brambory a uvařte je pod pokličkou na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 30 minut).
- 3
- Mezitím si připravte tvarohovou směs – v míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a sůl.
- 4
- Až se dovaří brambory, slijte z nich vodu a ještě zatepla je promíchejte s připravenou tvarohovou směsí.
- 5
- Brambory s tvarohem následně zakápněte rozpuštěným přepuštěným máslem, posypte jarní cibulkou a podávejte.
- 6
- Hotový pokrm můžete podávat ještě teplý nebo ho ještě před podáváním můžete vychladit v lednici.
- TIP
- Společně s jarní cibulkou posypte brambory s tvarohem ještě čerstvou pažitkou navíc.
Jako děti jsme tyto brambory jedli. Moc dobrý zase si je udělám.
Tyto brambory jsme jedly s babičkou v mém dětství.
No tak takhle naaranžované by by mě ani nenapadlo, že se jedná o “obyčejné” brambory s tvarohem 🙂
Jinak jo, mám je ráda, když jsou nové brambůrky, k tomu tvaroh s čerstvou pažitkou – mňam.
Děkuji také zkusím Váš tip. 🙂
máme rádi brambory uvařené ve slupce s kefírem, máslem a solí… 🙂
Ano, nejlepší jídlo mého dětství a nyní pěkně drahé 😀 kdo by to býval řekl. 😀