Brambory s balzamikem
Ingredience
- 1 kg malých nových brambor
- 5 lžic Balsamico octa
- 1 lžička akátového nebo řepkového medu
- 2 svazky bazalky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 4 lžíce oliv. oleje lisovaného za studena
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
Instrukce
- Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 min. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout, ještě vlažné oloupeme a necháme vychladnout úplně.Balzámový ocet uvedeme do varu s medem a asi 1 min. povaříme. Bazalku omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky. Třetinu odložíme stranou, zbytek nahrubo posekáme.Na velké pánvi rozehřejeme olej, brambory na něm dozlatova opečeme a osolíme je. Přilijeme směs z octa a medu a vše osmahneme.
Jednoduché a dobré.
Vyborne 🙂
balzamiko nemusím, ale vypadá to na fotu dobře 🙂
Já se ho naučila v restauraci s červenou řepou a od té doby musí být v lednici.