Bramborový salát. Vynikající příloha pro každou příležitost
Ingredience
- 6 ks Menších brambor
- 200 g Celer
- 2 ks Kořonová petržel
- 4 ks Mrkev
- 4 ks Nakládané okurky
- 100 g Hrášek (sterilizovaný)
- 2 lžíce Ocet
- 1 lžička Sůl
- 1 lžička Hořčice
- 5 lžíce Majolka
Instrukce
- DNES JSEM OPĚT VAŘIL (A TO JÁ RÁD) A ZVOLIL JSEM BRAMBOROVÝ SALÁT A KUŘECÍ ŠŤAVNATÉ ŘÍZEČKY.BRAMBOROVÝ SALÁT DĚLÁM UŽ DLOUHO BEZ SALÁMU, VAJEC A POUZE S DOMÁCÍ MAJOLKOU, KTEROU MI VŽDY PŘIPRAVÍ MOJE ŽENA. BRAMBORY, MRKEV, CELER A PETRŽEL UVAŘÍM A DÁM VYCHLADNOUT. PO VYCHLADNUTÍ NAKRÁJÍM BRAMBORY NA KOSTIČKY POMOCÍ "KOLEČKA". ZAKÁPNU OCTEM A MÍRNĚ POSOLÍM. PROMÍCHÁM A POKRAČUJI V KRÁJENÍ DALŠÍCH SUROVIN. PAK VŠE PROMÍCHÁM A EVENTUELNĚ DOCHUTÍM.TENTO SALÁT JE LEHKÝ A ŘÍZEČKY JSOU K NĚMU DOBROU VOLBOU. DOBROU CHUŤ 🙂