Bramborové šišky s dýňovým krémem

Vytisknout recept
Brambory uvaříme ve slupce a necháme mírně vychladnout. Poté je oloupeme, prolisujeme na pracovní desku a necháme úplně vychladnout.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a cibulku na něm osmažíme dozlatova.
Dýni očistíme, zbavíme středu se semínky a nakrájíme na menší kostky. Dáme do rendlíku společně s vývarem, osolíme a uvaříme doměkka. Ke konci odstavíme, rozmixujeme na pyré a dochutíme muškátovým oříškem a trochou pepře. Vmícháme lžíci másla.
K prolisovaným bramborám přidáme vejce, vydatně osolíme a zaprášíme moukou. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvarujeme bramborové šišky. Šišky vaříme ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou (asi 4 až 6 minut podle velikosti).
Hotové šišky podáváme společně s dýňovým pyré a smaženou cibulkou

1kg - brambory
600g - dýně
500ml - vývar
250g - hl.m.
1ks - vajíčko
2lžíce - olej
1lžíce - máslo
dle potřebylžička - sul, pepř
1ks - cibule
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account