Bramborové knedliky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 800 g Brambory
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Žloutek
  • 150 g Hladká mouka
  • 100 g Hrubá krupice
  • Sůl

Instrukce

  • Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto. Těsto na pomoučeném vále zformujeme na dva válečky o průměru 5 cm a zavaříme do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna asi 20 minut. V průběhu vaření je vařečkou nadzvedneme ode dna, aby se nepřipálily. Vařené knedlíky ihned nakrájíme na plátky, aby se neslepily a horké ihned podáváme. Pro tuto přípravu použijeme brambory uvařené den předem.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account