Bramboračka
Ingredience
- 1/2 hrnku krup namočit asi na hodinu či déůe
- 1 hrnek sušených hub také namočit
- 6 brambor
- 1 cibule
- 4 mrkve stř. velké
- 1 celer menší nebo 1/2
- 2 petržele
- hodně česneku
- bylinky
- sůl pepř, nové koření, bobkový list
- voda
- a co je doma - pórek kedluben, květák, brokolice.. od všeho kousek
Instrukce
- Do hrnce jsem dala vařit kroupy s houbami, osolila
- Přidala jsem do sítka pepř, bobkový list a nové koření
- Vhodila jednu celou cibuli i se slupkou (abych ji pal mohla vyndat)
- Cca 20 minut jsem nechala vařit jet toto a mezitím jsem si očistila zeleninu.
- Pak jsem přidala kořenovou zeleninu, z mrazáku libeček a petržel, celer nať.
- Majoránku, dobromysl, pár stroužků česneku.
- Po dalších asi 8 minutách jsem přihodila pórek a nakonec brambory.
- Když je vše do měkka uvařené, ještě jsem přidala majoránku a utřený česnek.
Dobrá bramboračka. Já jí dělám ale také bez krup.
já měla chuť na tu s kroupami, ale většinou ji také dělám bez…
Moc dobrá.
děkuji 🙂
Taková polévka nikdy nezklame. 🙂
přesně, klasika a zároveń zdravá, já nezahušťuji jíškou, ale jen tou zeleninou…polévka zasytí i zahřeje 🙂
Super, akorat ja nemusim moc kroupy v polevce…
mně chutnají v bramboračce a taky v uzené, ale tu jsem už nedělala snad sto let…
Omlouvám se, fotka se mi zamlžila, jak jsem fotila vroucí polévku…