Bezpracná švestková povidla pečená v troubě
Ingredience
- 2 kg švestek
- 50 dkg cukru
- 2 lžíce octa
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce rumu
- 3 ks hřebíčku (rozdrcené)
Instrukce
- Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.Plech vložit do předehřáté trouby a bez míchání péct 20 minut na 250 stupňů.
- Poté švestky posypat polovinou připraveného množství cukru, nemíchata péct dalších 15 minut.
- Následně švetsky posypat zbylým cukrem, opět nemíchat a péct dalších 15 minut.
- Po upečení vložit švestky do mísy, přidat skořici, hřebíček, rum a rozmixovat tyčovým mixérem. Hotovými povidly plnit sklenice.