Bezpracná švestková povidla pečená v troubě
Vytisknout recept
Výtečná švestková povidla jako od babičky, u jejichž přípravy se nazapotíte.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Keyword domácí, ovocný, zavařování
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 50 minutes min
Celkový čas 1 hour hod. 10 minutes min
Porce 0
Kalorie 249
Uvařila SIPEJI
- 2 kg švestek
- 50 dkg cukru
- 2 lžíce octa
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 4 lžíce rumu
- 3 ks hřebíčku (rozdrcené)
Švestky umýt, vypeckovat, pokrájet, dát na hluboký plech a pokapat octem.Plech vložit do předehřáté trouby a bez míchání péct 20 minut na 250 stupňů. Poté švestky posypat polovinou připraveného množství cukru, nemíchata péct dalších 15 minut.
Následně švetsky posypat zbylým cukrem, opět nemíchat a péct dalších 15 minut.
Po upečení vložit švestky do mísy, přidat skořici, hřebíček, rum a rozmixovat tyčovým mixérem. Hotovými povidly plnit sklenice.
Serving: 100g | Kalorie: 249kcal | Cukry: 59g | Protein: 1g | Tuky: 0.4g | Vláknina: 4g