Bezlepkové a střapaté perníčky nejen na Velikonoce

Vytisknout recept
Když už jsou ty Velikonoce, tak tu mám pro Vas recept na něco trochu netradičního. 😉 Střapaté perníčky a navíc bez lepku. Střapaté proto, že ovesné vločky nikdy nenamelu úplně na prach a po vykrojeni tvarů jsou okraje lehce střapaté, ale komu to vadí? 🙂
Jde se na to:
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na cca hodinu odležet.
Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě do zlatova. 
Perníčky jsou ihned měkké, můžeme hned mlsat.
 
Dobrou chuť! 

350g - Mleté ovesné vločky
100g - Máslo
50g - Moučkový cukr
2ks - Žloutky
2lžíce - Med
5lžíce - Mléko
2lžíce - Kakao holandského typu
1/2ks - prášek do pečiva
1ks - Prášek do perníku
příprava - 30
vaření - 5
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account