Bezinkové nanuky s květinami jsou pastvou pro oko a krásně osvěží

Vytisknout recept
Vhodnými kandidáty z bylinné říše jsou květy, které nemají tak výraznou chuť a aroma. Pokud tedy chcete tohle ledové osvěžení sníst celé. Pro začátek bychom vybrali chrpu, měsíček, sléz, čekanku, topolovku nebo okvětní lístky hvozdíku. Pak můžete experimentovat s levandulí nebo pelargonií. 
Recept na tyto půvobné květinové nanuky je opravdu jednoduchý
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova domácí, léto, zmrzlina
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 6
Kalorie 57
Uvařila LindaKubíková

Ingredience

  • 3 lžíce bezový sirup
  • 1 litr voda
  • pár kousků jedlé květiny (sedmikrásky, okvětní plátky růží, levandule apod.)

Instrukce

  • Sirup smíchejte s litrem vody. Limonádu rozlijte do formiček na nanuky a opatrně přidejte jedlé květy. Snažte se, aby zůstaly rozptýlené v celé formičce a neklesly na dno. Zamrazte.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 57kcal | Cukry: 12g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account