Bezé roláda
Ingredience
- 70 g hladká mouka
- moučkový cukr na posypání
- 260 g bílek
- 2 ks šlehačka
- 70 g lískové oříšky mleté
- 170 g cukr krupice
Instrukce
- Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.
- Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.
Velká dobrota.
Nadi, jj tak tak…
Neli, děláte mi chutě! 🙂
To jsem ráda, o tom to je, tak šup šup o víkendu 🙂
V sobotu musím ještě na chvíli do práce, ale pak! Dovolenaaaaa! 😀
už jsem ji dělala, máme rádi, ale jen zcela výjimečně, přece jen je to sladkost….
To chápu, taky výjimečně 🙁