Go Back
+ servings

Bezé roláda

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 70 g hladká mouka
  • moučkový cukr na posypání
  • 260 g bílek
  • 2 ks šlehačka
  • 70 g lískové oříšky mleté
  • 170 g cukr krupice

Instrukce

  • Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.
  • Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.