Banánový chléb bez cukru

Vytisknout recept
Je zdravá varianta sladkého pečiva a je bez cukru! Výborně chutná s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Skvěle se hodí na snídani nebo na svačinu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 6 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Banány 4ks
  • Vejce 3ks
  • Mléko 80 ml
  • Kokosový olej 80 ml
  • Špaldová mouka 230 g
  • Skořice půl lžičky
  • Prášek do pečiva BIO 1 lžička
  • Muškátový oříšek půl lžičky
  • Sůl špetka
  • Vlašské ořechy 1 malá hrst

Instrukce

  • Ve větší míse vyšlehejte vejce, přidejte rozpuštěný kokosový olej a mléko.
  • Rozmačkejte tři banány, čtvrtý prozatím nechte stranou. Rozmačkané banány přidejte do vaječné směsi a opět šlehejte.
  • V jiné míse smíchejte sůl s muškátovým oříškem, prosátou špaldovou mouku, kypřicí prášek, skořici a zamíchejte.
  • Sypkou směs postupně vmíchejte do mokré směsi a přidejte malou hrst jemně nasekaných vlašských ořechů, promíchejte.
  • Troubu rozehřejte na 170°C. Formu na chléb vyložte pečícím papírem a naplňte ji připraveným těstem.
  • Zbylý banán oloupejte, rozřízněte ho podélně napůl a vmáčkněte lehce do těsta tak aby nebyl příliš nahoře a nepálil se. Nakonec posypejte oříšky.
  • Chléb pečte cca 30 minut na 170°C a poté ještě 10 – 15 minut na 180°C dokud nezezlátne. Po upečení nechte chléb ve formě zcela vychladnout pak servírujte.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrý dezert s banánem. Vyzkouším.

  2. Kdysi jsem ho už pekla a byl moc dobrý….

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Jo, do banánů není třeba dávat cukr, samy jsou sladké jako med 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account