Bábovka s cuketou a mrkví
Nejprve si očistím a nastrouhám cuketu a mrkev, dám do mísy, aby pustily šťávu.
Do jiné mísy dám suché ingredience - mouky, prášek do pečiva, skořci, kakao (pozor,
aby vám neupadla ruka, jako mně u téhle bábovky), oříšky, (semínka), případně cukr.
Potom přidáme vejce, olej, mléko, já jsem dala lžíci čekankového sirupu a zcela
nakonec vmícháme cuketu a mrkev, které nejprve vymačkáme.
Těsto je dost mokré. Ale o to pak je i bábovka vláčnější.
Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku strouhankou a směs tam vlijeme.
Dáme péci na 170°C cca na 45 minut.
Hotové těsto poznáte tak, že když píchnete špejlí až na dno, zůstane čistá a suchá.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - cuketa mladá střední
2-3ks - mrkev
2ks - vejce
1hrnek - špaldová mouka celozrnná
1hrnek - vločková mouka
1/2hrnek - olej
1/2hrnek - mléko
1/2hrnek - nasekané ořechy nebo semínka
1ks - prdopeč
2lžička - skořice
3lžíce - kakao
ks - cukr nebo sladidlo dle vás
příprava - 20
vaření - 45