Bábovka s cuketou a mrkví

Vytisknout recept

Nejprve si očistím a nastrouhám cuketu a mrkev, dám do mísy, aby pustily šťávu.

Do jiné mísy dám suché ingredience - mouky, prášek do pečiva, skořci, kakao (pozor,

aby vám neupadla ruka, jako mně u téhle bábovky), oříšky, (semínka), případně cukr.

Potom přidáme vejce, olej, mléko, já jsem dala lžíci čekankového sirupu a zcela

nakonec vmícháme cuketu a mrkev, které nejprve vymačkáme.

Těsto je dost mokré. Ale o to pak je i bábovka vláčnější.

Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku strouhankou a směs tam vlijeme.

Dáme péci na 170°C cca na 45 minut.

Hotové těsto poznáte tak, že když píchnete špejlí až na dno, zůstane čistá a suchá.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - cuketa mladá střední
2-3ks - mrkev
2ks - vejce
1hrnek - špaldová mouka celozrnná
1hrnek - vločková mouka
1/2hrnek - olej
1/2hrnek - mléko
1/2hrnek - nasekané ořechy nebo semínka
1ks - prdopeč
2lžička - skořice
3lžíce - kakao
ks - cukr nebo sladidlo dle vás
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account