
Babičiny gulky
Ingredience
- 3 ks Uvařená brambora - větší
- 6 ks Syrová brambora - větší
- 2 ks Česnek
- Sůl, pepř
- 150 g Tvrdý salám
- 1 hrst Strouhanka
- 3 hrst Hladká mouka
- 1 ks Cibule
Instrukce
- Je to recept po mé babičce ze Slovenska a všem nám moc chutná.
Brambory rozstrouháme. Salám nakrájíme na menší kostičky a dáme k bramborám, přidáme sůl, pepř, česnek, strouhanku a hladkou mouku. Těsto musí být takové, aby z něj šly tvořit koule.Potom vhazujeme do vroucí vody cca na 10 minut. Hotové gulky vyplavou.
My si doma gulky podléváme "mléčnou" polévkou. Do vody z uvařených knedlíků přidáme hrnek mléka rozkvedlaný s hladkou moukou, chvíli povaříme a nakonec přidáme asi 2 lžíce octa, sůl a pepř.Při servírování posypeme osmaženou cibulkou.
Snad Vám bude chutnat jako nám
Dobrou chuť!