ANGREŠTOVÉ ČATNÍ
Ingredience
- 1 kg Angrešt
- 1 lžička Sůl
- 300 g Cukr (dle kyselosti)
- 2 dcl Ocet (může být i méně)
- 2 stroužek Česnek
- 1 špetka Mletého kmínu, mlet. hřebíčku, skořice
- 1 špetka Pepř, chilli
- 1/2 lžička Zázvor nebo asi 2 cm čerstvého
Instrukce
- Zuste angeštové čatní podle Jitky Kytky!Postup přípravy : Angrešt omyjeme, odstraníme stopky a bubáky, dáme do hrnce, přidáme cukr, ocet, ostatní přísady a za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Horké plníme do nahřátých malých skleniček, uzavřeme, překlopíme a necháme vychladnout. Pikantní pochoutka hlavně k masu. Dobrou chuť! [x] 🙂