CUKETOVÉ ČATNÍ (chutney)

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 32 minutes
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 1 kg Cuketa
  • 3 ks Cibule raději červená
  • 100 g Rozinky
  • 3 cm Zázvor
  • 1/2 lžíce Hřebíček, kmín (rozdrtit)
  • 1 špetka Mletý pepř
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Sůl
  • 250 g Třtinový cukr
  • 100+100 ml Bílý vinný ocet + ume ocet

Instrukce

  • Letošní úrodu cukety zužitkujte třeba jako čatní. Zkusit můžete i pikantní variantu!
    Postup přípravy:
    2/3 cukety nakrájet na tenké plátky, používám mladé cukety=neloupu je
    1/3 cukety nastrouhat nahrubo, česnek nadrobno, cibuli nadrobno nakrájet, propláchnut, rozinky, oloupat a na jemno nastrouhat zázvor
    Vše dáme do širšího kastrolu a přivedeme k varu, mícháme, přidáme ocet, cukr, sůl a koření. Vaříme dokud se cuketa nerozvaří, tj. asi půl hodiny. Hotové čatní dáme do nahřátých skleniček, zašroubujeme a na 10 otočíme na víčko.
    Poznámka: Kdo má rád pikantní věci může přidat ještě půl chilli papričky, nadrobno pokrájené. Načaté čatní rychle spotřebujeme a uchováváme v lednici.
     
    ČATNÍ  //chutney// je dobré jako pikantní příloha k masu, třeba jako kečup nebo hořčice.
     
                    Přeji "Dobrou chuť!" [x] [x] [x] 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account