Zimní houbová polévka s bílými fazolemi s drobením

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila AnetaKrásová

Ingredience

  • 1 hrnek Fazole bílé
  • 200 g Domácí předem nasušené drobení
  • 2 hrnek Hřiby
  • 4 l Kuřecí vývar
  • dle chuti Sůl
  • 1 lžíce Krupička nebo hrubá mouka na zahuštění

Instrukce

  • Předem uvařený kuřecí vývar z kuřecího masa nebo kuřecího skeletu, popřípadě krůtího skeletu (v krůtím je více bílkovin) přivedeme k varu, vložíme sušené nebo čerstvé houby nebo žampiony. Osolíme, přisypeme lehce krupičku, aby se nedělaly žmolky, rozkvedláme a vaříme, aby se houby dostatečně provařily, cca nejméně 30 minut. Přidáme den předem namočené a uvařené velké bílé fazole a přisypeme drobení, vše promícháme. Polévka je famózní a v zimě zahřeje i zasytí, dobrou chuť 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account