Almejas a la Marinera

Vytisknout recept
Patříte mezi milovníky mořských plodů? Pak určitě vyzkoušejte tento sváteční španělský recept, který vznikl na pobřeží Španělska, zejména v regionech, kde se dají hojně sbírat čerstvé mořské plody. „Marinera“ odkazuje na námořnický styl přípravy, mušle se dusí v dobrém víně či sherry, s česnekem, cibulí a kořením. Můžete si jej vychutnat jako tapas nebo jako lehký předkrm.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 1 kg čerstvých škeblí
  • Olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml suchého sherry
  • 200 ml rybího vývaru
  • Sůl pepř
  • Nasekaná petržel

Instrukce

  • Škeble nejprve ponořte na alespoň hodinu do studené osolené vody, aby se zbavily písku. Na pánvi pozvolna orestujte cibuli na olivovém oleji do změknutí a poté k ní přidejte česnek, papriku i mouku, které necháte krátce rozvonět. Přidejte sherry, promíchejte a zalijte rybím vývarem. Jakmile se omáčka krátce provaří, vsypte do ní scezené škeble, přiklopte a nechte jen několik minut, dokud se neotevřou. Na závěr je posypte petrželí a podávejte s dobrým bílým chlebem.

Notes

Zdroj a foto: eDelikatesy.cz

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account