
Almejas a la Marinera
Ingredience
- 1 kg čerstvých škeblí
- Olivový olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml suchého sherry
- 200 ml rybího vývaru
- Sůl pepř
- Nasekaná petržel
Instrukce
- Škeble nejprve ponořte na alespoň hodinu do studené osolené vody, aby se zbavily písku. Na pánvi pozvolna orestujte cibuli na olivovém oleji do změknutí a poté k ní přidejte česnek, papriku i mouku, které necháte krátce rozvonět. Přidejte sherry, promíchejte a zalijte rybím vývarem. Jakmile se omáčka krátce provaří, vsypte do ní scezené škeble, přiklopte a nechte jen několik minut, dokud se neotevřou. Na závěr je posypte petrželí a podávejte s dobrým bílým chlebem.








