Pokaždé když něco skončí, vznikne prostor pro něco nového, a tak je to dobře, tak to má být. Koloběh života pokračuje.
Špatné věci nám pomůžou se vzchopit, a jít dál.
Teda, mělo by to tak fungovat, ale někdy zkrátka podlehneme “depresím” a “těžce to nedáváme”. Bohužel. Možná i to je pro nás dobré, člověk by si občas měl sáhnout na “své dno”, aby věděl kde jsou jeho hranice. Protože já se domnívám, že ti, kterým jde všechno tak nějak samo, tak že ti si neumí uvědomit ani vážit toho, že se vlastně mají dobře. A bývají to častokrát právě oni, co nejvíce frflají na vše kolem sebe, právě proto, že si neuvědomují svou spokojenost.
Jak já říkám: “Je nešťastnej, že je šťastnej” *psss*
Mě se prostě přestalo dařit. Přihodila se mi velice příjemná věc, splnil se mi životní sen, v soukromí, ale na druhou stranu se mi začal hroutit projekt, který jsem nějakou dobu budovala. Pomalu, ale budovala. Mám pocit, že na co jsem v posledním roce stran projektu sáhla, to jsem podělala.
A tak jsem si dala pauzu. Musela jsem, ale kladu si otázku: “Proč? Proč se mi to děje?” No, asi je to fakt zkouška toho, co vydržím. Jestli to dám a nebo ne.
Takže začnu znovu. Od začátku. Jinak, a nebudu “tlačit na pilu” jako dosud. Ale budu vytrvalejší, a při prvním náznaku neúspěchu nebudu “házet flintu do žita”. V hlavě mám, ale nové věci, které chci tvořit, uvést v život. Nové výrobky, návrhy toho, co bych chtěla tvořit. Maluju si, čmárám, píšu zápisky. Prostě mám jasno, tak si budu držet palce, aby po novém roce byl můj eshop “nadupaný”, no a aby mi zákazníci zůstali věrni, i navzdory mému vyhoření. *enzo*
Máte to taky tak? Taky cítíte, že každý úspěch musíte zaplatit nějakým debaklem? Já tohle vnímám snad celý svůj život. Možná se opakuju, ale fakt to tak mám. Ve finále se asi i na ty debakly i těším, protože mi to pokaždý přinese něco novýho do života. Často lepšího.
Tak s chutí do toho….. *enzo*
Znovu vstát. Zas a znova.
-
Jak zachránit přešlapy v kuchyni?
Lenka Hudečková||Osobní rozvoj a podnikání
Stane se to i nejzkušenější kuchařce. Stačí chvilka nepozornosti a jídlo je přesolené, případně překořeněné či přeslazené. Nebo...
-
Budujete svoji osobní značku?
Jitka Štádlerová||Osobní rozvoj a podnikání
Proč se v současnosti hodně mluví o osobní značce? O tom, že je důležitá nejen pro podnikatele (tam je...
-
Změna je život. Nebojte se nových začátků a výzev! Jak na to?
IvanaSýkorová||Osobní rozvoj a podnikání
Pokud nejsme někde spokojeni, toužíme po změně. Udělat ten první krok je však mnohdy těžké. Máme obavy i strach...
-
Recenze knihy Špatná dcera
Denisa Šimíčková||Osobní rozvoj a podnikání
Špatná dcera je název nového psychologického dramatu skvělé kanadské spisovatelky Joy Fieldingové. Příběh vypráví o třech sourozencích, které rodinná...
-
Hlasujte pro projekty bojující se změnou klimatu a vyhrajte osobní portrét od Jana Saudka
VeronikaOndrujova||Osobní rozvoj a podnikání
Ve čtvrtek 17. září proběhne slavnostní vyhlášení Cen SDGs, které každoročně pořádá Asociace společenské odpovědnosti. Jednou z hlavních novinek letošního...
-
5 nejčastějších prezentačních chyb. Inspirujte se a staňte se nejlepšími!
MichaelaPokrupová||Osobní rozvoj a podnikání
Efektivní techniky prezentování: Překonejte trému a monotónní hlas Abyste se stali mistry prezentování, většinou to chce trochu času. Někdo...
-
Za hranice komfortní zóny
JanaBeranová||Osobní rozvoj a podnikání
Mé milé, nechci to tahat i sem, ale situace okolo koronaviru, resp. onemocnění COVID-19, se mění každým dnem, ba...
-
Žena v podnikání – DÍL ČTVRTÝ: JDI ZA SVÝM SNEM
KateřinaPekárková||Osobní rozvoj a podnikání
Podnikání s parfémy: Cesta k úspěchu a změně životních hodnot Místo šílených brigád vydělávajících pár korun jsem začala po...