Ahoj, děvčátka, jak už jsem zminila v mém předchozích příspěvku, od září se snažím rozjíždět ve sféře e-shopu s vykrajovátkama, formičkama a dalšíma “hetento” na pečení. Abych se Vám přiznala já jsem pekař jak slon v pocelánu. O Vánocích jsem zkoušela ve svých 26ti letech první cukroví, aby se teda neřeklo, že mám vykrajovátka a nikdy jsem nic nepekla. Ten bordel v kuchyni nechcete ani vidět, sice mám asi talent na informatiku, sport a business, ale bohužel pečení není zrovna mým favoritem, ale rozhodla jsem se, že trénink dělá mistra a pouštím se do perníčků znovu…. ale proč vám to vlastně píšu? 🙂 Chtěla jsem vám zveřejnit před Velikonocemi recept na perníčky, který se mi “ano mě takovýmu nemehlu” osvěčil a především na chuť perníčky byly opravdu vynikají a hlavně měkkoučký.
 
 
Suroviny:
 

400 g hladká mouka

140 g cukr moučka (já dala jen 100 g – moc nesladíme a stačilo)
  100 g tuk na pečení (použila jsem Herru)
 2 ks vajíčka
 1 lžička sody
 2 lžičky perníkového koření
 2 lžíce medu (prosím tady opravdu dodržte dávkování, jak si přidáte a dáte více perníčky nejsou měkké)
 
 Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici. 

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. 

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. (asi záleží jak máte troubu ozkoušenou. )
 
Perníčky jsem už ničím nepotírala. A doubrou chuť 🙂
 
 
Pokud jsem tohle zvládla já, zvládne to už každý :))
 
Kdybyste některá sháněla nějaké super tvary na Valentýna nebo Velikonoce jsem k dispozici : www.bodra.cz 🙂
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account