Havajská červená lávová sůl
Červená havajská sůl je získávána na ostrově Molokai odpařováním filtrované možské vody pomocí sluneční energie. Solné krystaly jsou pak míchány s minerálními extrakty z vulkanické půdy a získávají tím svou typickou červenou barvu. Tu způsobují obsažené oxidy železa.
Havajská červená jílová sůl je jednou z nejkvalitnějších a nejvzácnějších solí na světě. Červená Hawajská sůl je bohatá na stopové prvky a minerály. Odlehlost ostrova od pevniny, zajišťuje soli vysokou kvalitu a čistotu. Její načervenalá barva je daná oxidem železitým, který obsahuje vulkanická hlína (Alaea). To dává červené Havajské sůli Alaea svou zvláštní barvu a chuť.
Červená Havajská Alaea sůl se používá jako stolní sůl. Používá se pro zachování čerstvosti ryb. Je vynikající na vepřové, vepřová žebra, ale i na omáčky, marinády a zeleninu.
Havajská červená sůl se používá i při tradičních obřadech, pro rituální čištění nástrojů a objektů a při rituálním léčení. Odstraňuje negativní energie jak z těla tak objektů.