Slyšeli jste někdy o jahodárně? Já dnes poprvé. Ne, není to restaurace ani bar, kde můžete konzumovat jahody, ikdyž nápad by to nebyl špatný. Teď jsem si vzpomněla, že kdysi dávno jsme navštívili melounový bar v Itálii a bylo to super. Naše jahodárna nabízí samosběr jahod a ta, kterou jsme navštívili, je u Brna ve Slatině. Lze tam dojet MHD, ale mají i parkoviště. Sbírání šlo rychle, hodně bavilo naši čtyřletou dceru. Nakonec jsme si odnesli čtyři kila jahůdek. Většina je veliká a hodně červená. No, a co teď s nimi 🙂 část jsem vybrala na jídlo, těším se na jahody se šlehačkou. Část rozmixuji a zamrazím a část jsem již rozkrájela na palačinky, co máme k večeři. 
A teď Vám prozradím, jak dělám palačinky. Litr mléka, špetku soli, tři lžíce třtinového cukru, čtyři vajíčka, trošku strouhaného kokosu, trošku špaldové mouky a pšeničné mouky dosypat, aby měly správnou konzistenci a netrhaly se. Umixovat a usmažit. Zdobím marmeládou, zakysanou smetanou, obrázky dělám obvykle spíš z banánů a posypu kakaem.
Dobrou chuť!

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account