Objednala jsem si zde za body kuchařku La Buchta – Cesta z jednoho těsta. 
Díky jednoduchému labuchtímu těstu si je možno upéci několikapatrové dorty,
babiččiny bábovky, různé koláče – cheescake, brownies, cupcakes, donuts či vafle. 
Také s různými obměnami lze upéci slané koláče nebo snídaňové pečivo. V knize
najdeme více než 80 receptů, včetně několika druhů krémů, polev a náplní. 
 
    Text napsala autorka Jitka Rákosníková a fotky pořídila Johana Pošová. 
 
     V začátku knihy je popsáno základní labuchtí těsto. Dále se popisuje polotekuté
třené těsto, polotuhé třené těsto, těsto podle váhy vajec s tukem i bez tuku,
nastavované těsto, pískové těsto šlehané v páře a půlkilové těsto. 
 
     V další kapitole jsou různé náplně a polevy – máslový vanilkový krém, mascarpone
krém, citronový krém, domácí pudink, domácí marcipán, karamel, čokoládová ganáž,
arašídové máslo a mandlové máslo. 
 
       Dále jsou tam rady, jak ušlehat bílky, šlehačku, o různých druzích mouky, cukru,
másla, oleje, čokolády a podobně. 
 
          Kuchařka je přehledně uspořádaná, s pěknými obrázky a jednoduchými popisy. 
Moc mě překvapila a už se těším, že začnu podle ní něco péci. 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account