Test ručního šlehače Philco PHHM 6300: 16 rychlostí pro perfektní pečení
Moc ráda peču. Ráda peču koláče, buchty, a také různé dorty, cukroví a rolády. U pečení si odpočinu, a jsem pak i moc ráda, když všem mé výtvory chutnají. Proto je mým věrným společníkem ruční šlehač. Proto jsem byla moc ráda, když jsem dostala možnost pro vás otestovat ruční šlehač Philco PHHM 6300 .
Tento šlehač patří do řady chytrých spotřebičů. Já mám moc ráda všechno, co mi nějakým způsobem ulehčí práci. A takový je právě ruční šlehač Philco PHHM 6300.
Šlehač má 16 (ano, čtete dobře, opravdu 16) rychlostí. Rychlost si jednoduše navolíte na digitálním displeji stisknutím tlačítka + nebo – . Zároveň je na displeji časovač až do 10 minut – krásně tedy bez složitého hlídání času vidíte, jak dlouho šleháte, nebo hnětete ( tuhle funkci mám ráda hlavně u hnětení kynutého a chlebového těsta.
Tlačítka + a – jsou umístěna velmi šikovně, takže na ně lehce dosáhnete při hnětení a šlehání, můžete tedy rychlost upravovat během práce, aniž byste museli přístroj vypínat nebo odkládat, a to je velmi příjemné. Když jsem poprvé rychlosti zkoušela, musím přiznat, že jsem byla velmi překvapena. Když jsem se dostala až k rychlosti 16, napadlo mě jen: „Páni, to je tedy výkon“. Takový výkon a rychlost jsem dosud u žádného šlehače neměla (a že mi jich už pár rukama prošlo). A přitom je přístroj poměrně tichý.
Každá rychlost je vhodná k jinému použití šlehače:
Stupeň 1 :vhodný pro hnětení těsta, nebo míchání surovin při poměru mouka: voda 800g : 700g
Stupeň 2 – 3 : nízká rychlost míchání suchých přísad a přidávání dalších ingrediencí
Stupeň 4: pro míchání tekutých surovin, nebo přidávání tekutých surovin do sypkých
Stupeň 5 – 6 : pro přípravu chlebového těsta
Stupeň 7: pro přidávání dalších přísad
Stupeň 8-10: střední rychlost pro míchání dortových směsí
Stupeň 11 : pro šlehání másla, nebo přípravu cukrové polevy.
Stupeň 12-13 : vhodný pro přípravu lehké, nadýchané konzistence
Stupeň 14 : pro přípravu bramborové kaše
Stupeň 15 : šlehání krémů a šlehačky
Stupeň 16 : vysoká rychlost pro šlehání bílků.
Šlehací metly tohoto šlehače mají unikátní tvar vhodný pro optimální šlehání.
Vlastnosti | |
Příkon: | 300 W |
Barva: | bílá |
Rozměry (v x š x h): | 21 x 10 x 15 cm |
Hmotnost: | 1200 g |
Délka přívodního kabelu: | 135 cm |
Napětí a frekvence: | 220-240 V, 50/60 Hz |
Šlehač Philco PHHM 6300 je vhodný na šlehání třených těst, krémů, pomazánek, hnětací metly využijete na kynutá těsta – mně se velmi dobře s hnětacími metlami pracuje, zkoušela jsem těsto například na domácí chléb, kynuté buchty a na loupáky a jsem spokojená. Stačí rychlost 5 a těsto je dobře vypracované, provzdušněné a dobře nakynulo. Vynikající je i třeba rybičková pomazánka – máslo je krásně našlehané, pak jsem nižší rychlostí zašlehala rybičky a nakonec najemno nakrájenou cibuli a okurku vmícháte na stupeň 1 a pomazánka je krásně jemná a nadýchaná, všichni si pochutnali.
Třená těsta se dělají skvěle a rychle – třeba recept na rychlou a dobrou třenou roládu je se šlehačem opravdu rychle hotový ( lze použít i na dortový korpus) :
4 vejce, 4 lžíce cukr krystal, 4 lžíce polohrubá mouka – oddělíte bílky a žloutky, z bílků ušleháte tuhý sníh, pak do něj nízkým stupněm (stačí č.2) vmícháte cukr, 4 žloutky a mouku. Hotové těsto vlijete na plech a pečete krátce do růžova. Po upečení hned smotáme i s pečícím papírem, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout. Krém: ½ litru mléka, 6 lžic cukru a 1,5 sáčku pudinkového prášku uvaříme jako hustý pudink, po vychladnutí zašleháme stupněm 15 asi 70 g másla. Krém natřeme na vychladlou roládu, kterou jsme opatrně sundali z pečícího papíru. A je hotovo . Z tohoto receptu peču i piškotové dorty
Šlehač vám do ruky padne jako ulitý. Drží se dobře. Mám poměrně malou ruku, a i mě se drží příjemně, krásně dosáhnu na tlačítka, šlehač je lehký, velmi dobře vyvážený, takže ani při delším šlehání nebo hnětení se nepřevažuje a nebolí z něj ruka ani zápěstí.
Výkon a rychlost jsou přímo ohromující, šlehač je mnohem rychlejší, než jsem byla zvyklá u starších typů šlehačů jiných značek. Na přípravu těst a krémů tedy stačí mnohem kratší doba přípravy. Pracuje se s ním opravdu velmi příjemně. Pokud tedy rádi pečete a vaříte, tenhle šlehač vám opravdu doporučuji ( pokud nevíte, jaký dárek koupit ženě do domácnosti, tímhle šlehačem se rozhodně trefíte, je bezva a každá hospodyňka ho ocení). Vyzkoušela jsem ho i s maminkou, která se obvykle novinkám brání a byla nadšená a spokojená, dokonce přiznala, že se jí obsluhuje lépe, než původní šlehač, který měla a musela nastavovat rychlost druhou rukou. Šlehač je vhodný opravdu pro všechny. Až mě tak napadá, jaké zázraky by dokázala Magdalena Dobromila Rettigová, kdyby měla tenhle úžasný šlehač po ruce při přípravě svých receptů. Já si tohle testování ohromně užívám a šlehač Philco PHHM 6300 vám doporučuji. Je prostě báječný.
pokud si chcete šlehač zakoupit, klikněte zde: Ruční šlehač Philco PHHM 6300
Zdroj foto: Jana Morávková