Podzim je tu a s ním i chladné počasí. Také máte chuť zachumlat se pod deku spolu s knížkou a horkým nápojem? Vykouzlete si hřejivou atmosféru domova a zpříjemněte si šedivé dny jedním z krásně barevných lattéček. Zaručujeme, že z našich lahodných receptů si vyberou i ti nejnáročnější kávomilci. Tak šup pro hrneček, jdeme na to!

KURKUMA LATTE

Zlaté mléko je staré jako ajurvéda sama a dnes tento nápoj s blahodárnými účinky kurkumy dobývá celý svět. Nejen, že skvěle chutná, ale díky voňavému koření prohřeje tělo a potěší tak i největší zmrzlíky.

Ingredience na 2 porce:

  • 200 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • špetka pepře

Na oslazení:

  • 1–2 lžičky kokosového nektaru

Náš tip: Do latte můžete přidat šťávu z ½ pomeranče, která nápoji dodá svěží nádech.

Postup:

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme koření a kokosový nektar a necháme chvíli prohřát. Mléko však nesmí projít varem, aby se neznehodnotily prospěšné účinky kurkumy a dalšího koření. Směs po 10 minutách stáhneme z plotny a scedíme přes jemné sítko. Latte nalijeme do hrnečku, posypeme skořicí a můžeme s chutí popíjet.

DÝŇOVÉ LATTE

Dýně je nejen královnou podzimu, ale zároveň všestrannou ingrediencí. Použít ji můžete jako základ do polévky, pesta, krémových omáček, koláčů i pro přípravu úžasně lahodného latte. Stačí pár ingrediencí a máte výživný nápoj, skvělý na dlouhé večery s knížkou nebo posezení s přáteli, které chcete potěšit něčím netradičním. Díky její přirozeně sladké chuti už ani nemusíte připravovat dezert.

Ingredience na 4 porce:

  • 4 lžíce pyré z upečené dýně hokkaido
  • 500 ml mandlového mléka
  • 1 lžíce mandlového másla
  • špetička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička nového koření
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 4 espressa / Lion’s Mane Mushroom Coffee Mix

Na oslazení a dochucení:

  •  kokosový cukr
  • mandlová smetana

Postup:

Pyré: Malou dýni hokkaido rozdělíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Pečeme v troubě 45 minut až do úplného změknutí. Poté necháme vychladnout a rozmixujeme. Hotové pyré můžeme využít nejen do latté, ale také do polévek nebo omáček.

Latté: V hrnci zahřejeme mandlové mléko, máslo, malou špetku soli a kokosový cukr. Přidáme 4 lžíce dýňového pyré, koření a vše promixujeme. Latte nalijeme do hrnků a ozdobíme mandlovou smetanou. Nakonec přidáme espresso a můžeme podávat.

Tagy:
2 Komentářů
  1. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    nápoj vypadá krásně

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    mám ráda latté z kurkumy, mohla bych si udělat… 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account