Zrovna se vracíme z víkendu, kde začala velká sklizeň brambor. Letos je to sice bída. Já si vezu jedno vyznání lásky v podobě brambor od přítele.

Sezóna brambor: Brambory jsou typicky sezónní plodinou a sklizeň brambor probíhá v letních a podzimních měsících. Sezóna brambor začíná obvykle kolem června a pokračuje až do října nebo listopadu, v závislosti na místě pěstování.

Sklizeň: Brambory se sklízejí tehdy, když jsou plně vyvinuté a připravené k jídlu. Sklizeň může být prováděna buď ručně nebo strojně, v závislosti na rozsahu pěstování.

Úroda: Množství brambor, které lze sklízet, se liší v závislosti na mnoha faktorech, jako jsou kvalita půdy, klimatické podmínky a zemědělské postupy. Dobrá péče o brambory může vést k hojné úrodě.

Skladování: Po sklizni se brambory obvykle skladují na chladném a suchém místě, aby se prodloužila jejich trvanlivost. Brambory mohou být skladovány v podzemních skladech, které simulují chladné podmínky pod zemí.

Autor a foto: Nela Vávrová

Tagy:
6 Komentářů
  1. Lenka Vargová 1 rokem ago

    Paráda, Nelo!
    Přeji krásný podzim.

  2. Taky se přidávám k tomu, že je to krásné vyznání! 🙂 Brambory, jedno jaké, mám ráda. Jsem hodně bramborová.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Anetko, to same 🙂 nejlepsi obedova priloha.

    • Lenka Hudečková 1 rokem ago

      to je fakt, brambory mám ráda, ale červené ,i chutnají více… dneska jsme měli k obědu bramborovo-cuketové placky, i prcek si moc pochutnal 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Neli, to je opravdu moc pěkné vyznání lásky. A navíc červené brambory já přímo miluji…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account