Pro uskladnění cibule musíte najít především suché místo. Cibuli po sklizni lze svázat do copů jako česnek nebo do svazků. Svazkuje se obvykle po 10 až 15 kusech. Svazky je pak třeba dát na vzdušné místo, nelépe je někde zavěsit.

Cibule svázaná do copů dlouho vydrží a navíc působí dekorativně. Pokud se pro tento způsob rozhodnete, je třeba, aby vysušená nať byla pevná a silná. Opatrně odstraňte špinavé svrchní slupky a cibuli spleťte.

Cibuli lze samozřejmě skladovat i v bedýnkách. Dejte do nich ale jen pevné a tvrdé cibule. Pokud objevíte poškozené hlízy, bez milosti takovou cibuli vyřaďte a co nejrychleji ji spotřebujte. Cibuli skladujte vždy na chladném a také tmavém místě.

Na druhou stranu do lednice cibule nepatří. Pokud máte sklep nebo spíž, uložte ji raději tam. Dobře se cibule skladuje i v síťce zavěšené v prostoru. Mějte na paměti, že nízké teploty snáší uskladněná cibule mnohem lépe než ty vysoké. Vůbec jí nevadí teplota pohybující se okolo 1 až 2 °C. Pozor ale, aby neomrzla.

Dobrým tipem je i skladování v silonových nohavicích (můžete použít punčocháče). Nohavice zavěsíte a mezi kusy uděláte uzlíky. Takto připravená by cibule měla putovat do chladnější, suché a temné komory nebo do sklepa. Místo by mělo být dobře větrané.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account