Stačí zahřívat oslazené mléko, které tak necháme pomalu zkaramelizovat. Přidáme špetka soli, která zvýrazňuje hořko-sladký podtón a spojení chutí je na světě.


Až ho připravíte, už nebudete schopna přestat chodit se lžičkou do lednice.  A jak si slaný karamel připravit? 
 
Suroviny

    200 g světle hnědého cukru (používám třtinový z Lidl)
    100 g másla
    120 ml smetany ke šlehání
    1 lžička soli
    1/2 lžičky vanilkového extraktu
 

Postup
V hrnci na plotně všechny suroviny smícháme a vaříme, až se cukr rozpustí a karamel zhoustne. Mícháme, aby se nám nepřipálil. To je vše. Snadné, rychlé. Karamel by měl bublat.
Přelijeme do sklenice, necháme vychladnout a skladujeme v lednici.
A co teď s ním?

    do různých moučníků
    namazat na čerstvou křupavou bagetu
    přidat do smetanové zmrzliny
    karamelový mléčný koktejl – vyšlehat karamel, vanilkovou zmrzlinu a plnotučné mléko
    namazat na koupené oplatkové pláty, nakrájet a nechat odležet
    použít do krému na dorty, cupcakes a jiné dobroty
    prostě jen tak mlsat 🙂

Zdroj obrázků: bing.com

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account