Ach ano, jíme doma čočku s knedlíkem. Vím, že v jídelnách se vždy jedla s chlebem, ale doma prostě s knedlíkem. Že to není obvyklé, jsem zjistila, až když jsem si toto jídlo donesla do práce. Když jsem to poprvé manželovi uvařila, vůbec se nedivil. Když jsem se dozvěděla, že to není standartní, začala jsem mu nabízet chleba, ale vždy volí knedlík. Abych Vám řekla, odkud se tato tradice vzala, moje babička totiž pochází z Chodska, ale zklamu Vás, ani tam to není obvyklé. Babička si to prostě tak vymyslela, aby to bylo sytější jídlo. Vařila to mojí mámě a ta pak mě a já to vařím mým dětem, takže tradici si sami budujeme.
Jinak ony houskové knedlíky u nás vaří manžel a nutno říct, luxusní! Jinak já jsem si oblíbila červenou čočku, má lepší chuť, nenadýmá tolik a je mnohem rychlejší. Červenou čočku propláchnu, zaliju vodou a dám  vařit. Jakmile se voda vsákne, zaliju domácím lákem z okurek. Není pak třeba moc dochucovat, maximálně trošku soli a pepře. Tentokrát jsme si zkusili koupit párky z Rohlíku – bio hovězí párky ze stařeného masa. Moc se mi líbilo jejich složení (97,5 procent bio hovězí,  2 procenta sůl, 0,5 procent bio koření a skopová střívka). Chuťově jsou moc dobré, ale přirovnala bych je spíše k tvrdému salámu či klobáse. Osmahnu cibulku a půlku vmíchám do čočky a půlku nechám na ozdobení na vrch. Servíruji s okurkou, knedlíkem a párkem.
 
Co Vy? Máte také zažité nějaké kombinace, které nejsou tak zcela obvyklé?

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account