Nejlepší přírodní zdroj vitaminu C, nejpoužívanější podzimní plod lidové medicíny. Jistě najdete několik dalších nej. Červené šípky doporučoval svým pacientům už Hippokrates, první popis účinků najdeme v herbáři z 11. století. Uvařte si šípkový čaj, kdykoli na něj dostanete chuť. V zimě podpoří celkovou kondici, v létě osvěží a dodá potřebné antioxidanty.

Výsledek obrázku pro šípek účinky

 
Výsledek obrázku pro šípek účinky

 
Výsledek obrázku pro šípek účinky

 

 
 
  • doporučuje se jako součást prevence vzniku rakoviny, obzvláště prsu,

  • snižuje hladinu cholesterolu,

  • zvyšuje imunitu,

  • pomáhá osobám s artritickou revmatitidou,

  • podporuje činnost srdce a ledvin,

  • upravuje obsah cukru v krvi,

  • reguluje krevní tlak,

  • prospívá správnému zažívání,

  • má protizánětlivé účinky,

  • vyživuje pleť.

    Květy a plody mají pronikavou, velice příjemnou vůni. Šípky jsou po svém úplném dozrání podmanivě sladké, což přímo vybízí k výrobě sirupů a marmelád. Při opatrném sušení mrazem si zachovávají všechny své benefity, a tak je možné je konzumovat po celý rok. Výborné jsou v čajových směsích, do kterých přináší pořádnou dávku vitamínů.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account