VÍTE, ŽE…

Kráva během jednoho dne “žvejkne” více, než 40,000 krát.

Z masa jedné krávy se dá vyrobit zhruba 720 hamburgerů o váze 100 gramů. Což je množství, které by čtyřčlená rodina mohla každodenně konzumovat po dobu půl roku.

Slinné žlázy skotu, které se nacházejí pod jazykem, produkují 50-75 litrů slin denně!

Již v devadesátých letech bylo sušené maso součástí výbavy astronautů NASA.

Z jedné hovězí kůže se dá vyrobit 18 fotbalových balónů.

Průměrný Američan ročně spořádá 88 kilogramů masa. Průměrný Brit pouze polovinu.

Prvním jídlem snědeným člověkem na Měsící byla slanina (i když byla zmražená a v podobě kostky).

Americký Disneyland ve státě California každý rok prodá více, než 4 milionů hamburgerů.

Uruguay, Nový Zéland, Argentina, Austrálie a Brazílie jsou jediné země, kde žije více krav, než lidí.

Spojené státy a Brazílie jsou nejvetšími producenty hovězího masa na světě.

BONUSOVÁ: National Jerky Day se slaví 12. června, český Národní den sušeného maso pak 12. září.

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account