Je známá od 13. století a na přelomu 18. a 19. století tu zásluhou knížete Lichtensteina vznikly malé lázně, ale po druhé světové válce zanikly. Ondrášovka se stáčela do lahví už od počátku 20. století a prodávala se mimo jiné pod názvy Šternberská nebo Andersdorfská kyselka.
Vydatnost zdrojů je nadstandardně vysoká a konstantní; pokrývá okolo 20 % kapacity známých zdrojů v České republice.
Stáčírna se nachází v obci Ondrášov, která také dala této přírodní minerální vodě název – Ondrášovka. Prameny mají teplotu 8 – 9 °C.
V roce 1994 byla dokončena výstavba 3,5 km dlouhého minerálkovodu, který umožnil využívat minerální vodu z nového zdroje Sedmi Dvorů.
Výjimečnost Ondrášovky mezi minerálními vodami spočívá ve velmi nízkém obsahu sodíku, díky čemuž nedochází k překyselení žaludku vysokém obsahu vápníku, který příznivě ovlivňuje vývoj skeletu u dětí a má příznivý vliv při léčbě odvápňování kostí, jež může trápit starší populaci.