Med jako sladidlo provází člověka od nepaměti. V dobách, kdy lidé neznali rafinovaný cukr, sloužil med jako univerzální sladidlo. V dnešní době je užití medu jako sladidla spíše věcí volby. Důvodem, proč dnes mnoho lidí sladí rafinovaným cukrem, je možná nižší cena či jednodušší použití. Ale ne vše co je levné a pohodlné, musí být také pro lidský organismus to nejlepší. Důkazem toho je obrovský výskyt obezity a dalších zdravotních komplikací, které sebou přináší.
     Kdybych používala cukr, vím, že bych zdravá nebyla, protože bych to dotáhla tak daleko, že bych měla velké břicho, plné viscerálního (břišního tuku) a objemný pas a hrozily by mi civilizační nemoci, jako je cukrovka, mrtvice, také infarkt myokardu. Bohužel o této skutečnosti jsem se přesvědčila v příbuzenstvu. Dvě mrtvice, které zanechaly následky a silná cukrovka, kde si musejí píchat inzulín, ovšem o zhubnutí moc neuvažují. Je to velmi smutné, když mnozí lidé takto hazardují se zdravím a nedbají rady lékařů, aby se jejich zdravotní stav alespoň trochu zlepšoval. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account