Vykrajované kakaové měsíčky bez lepku
Ingredience
Na těsto:
- 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 250 g másla
- 250 g třtinového cukru very dark Druid
- 55 g kakaa
Na polevu:
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci rumu nebo pomerančového likéru
Instrukce
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidejte celá vejce až vznikne krémová hmota.
- Postupně do nádoby přes sítko prosijte mouku s kakaem. Vznikne tuhé nadýchané těsto.
- Rozetřete ho na střední plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 °C asi 25 minut.
- Nechte chvíli vychladnout a potřete polevou. Poleva může být jen citrónová nebo i s rumem či pomerančovým likérem.