Špenátový závin
Ingredience
- 500 g Listový špenát - možno sekaný možno mražený
- 1 hlavička Česnek
- 1 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 1 dcl Smetana na vaření
- 2 ks Vejce
- 1 ks Žloutek
- 0,5 dcl Olej
- 1 špetka Sůl
- 1 ks Listové těsto
Instrukce
- Nejdříve si připravíme špenát. Na oleji si osmažíme cibulku, přidáme špenát a k němu bobkový list, dusíme cca 10minut, pak přidáme 2 celá vejce, poté dochutíme rozmačkaným česnekem dle chuti, solí a nakonec smetanou. Případnou vodu slejeme. Listové těsto si vyválíme a vyplníme špenátem, zabalíme v klasický tvar závinu, potřeme žloutkem a dáme péct cca na 30 min.
- Možno servírovat teplé jako hlavní chod, nebo studené jako pohoštění k vínu i pivu a u koledníků má každoročně velký úspěch!