Špenátový závin

Vytisknout recept
U koledníků má každoročně velký úspěch!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 10 osob
Uvařila GabrielaKoželuhová

Ingredience

  • 500 g Listový špenát - možno sekaný možno mražený
  • 1 hlavička Česnek
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 dcl Smetana na vaření
  • 2 ks Vejce
  • 1 ks Žloutek
  • 0,5 dcl Olej
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Listové těsto

Instrukce

  • Nejdříve si připravíme špenát. Na oleji si osmažíme cibulku, přidáme špenát a k němu bobkový list, dusíme cca 10minut, pak přidáme 2 celá vejce, poté dochutíme rozmačkaným česnekem dle chuti, solí a nakonec smetanou. Případnou vodu slejeme. Listové těsto si vyválíme a vyplníme špenátem, zabalíme v klasický tvar závinu, potřeme žloutkem a dáme péct cca na 30 min.
  • Možno servírovat teplé jako hlavní chod, nebo studené jako pohoštění k vínu i pivu a u koledníků má každoročně velký úspěch!
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account