Makronky
Ingredience
Makronky:
- 90 g Bílků pokojové teploty
- 50 g Cukr krupice
- 150 g Cukr moučka
- 120 g Mandlové mouky - koupíte na našem Marketu Ženy s.r.o. 🙂
- Potravinářské barvivo - podle nálady nebo příležitosti 🙂
Krém:
- 50 ml Smetany ke šlehání
- 250 g Mascarpone
- 1-2 lžíce Cukr moučka
Instrukce
MAKRONKY:
- Nejdříve smícháme mandlovou mouku s moučkovým cukrem, vložíme do mixéru a lehce mixujeme, aby nám vznikla směs podobná hladké mouce, případně přesejeme přes sítko - to zajistí, že makronky budou krásně hladké.
- Bílky pokojové teploty vyšleháme s krupicovým cukrem. Cukr přidávejte postupně. V této chvíli můžete také přidat potravinářské barvivo (není podmínkou) a šleháme dokud nám nevznikne pevný sníh.
- Do sněhu postupně vmícháme stěrkou směs mandlí a cukru dokud není těsto hladké. Těsto se musí roztékat pomalu, pokud by bylo příliš tekuté, na plechu by se rozteklo a vnikla vám placka.
- Zdobící/cukrářský sáček naplníme těstem a na plech s pečícím papírem nastříkáme postupně kolečka o průměru cca. 4 cm. Myslete na to, že je potřeba mezi jednotlivými kolečky dodržovat rozestupy.
- Makronky necháme cca. hodinu odležet při pokojové teplotě na plechu. Pak zkusíme - nesmí na povrchu lepit.
- Troubu předehřejte na 150 °C a pečeme 12–15 minut.
- Upečené makronky necháme vychladnout na plechu na lince. Správná makronka je uvnitř vláčná a měkká.
KRÉM:
- V míse ušleháme smetanu ke šlehání, poté postupně zašleháme mascarpone a cukr dle chuti. Musíme si dát pozor, abychom mascarpone nepřešlehali. Pak dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
- Směs naplníme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé makronky. Následně pak vždy druhou přiklopíme a jemně zmáčkneme.
- Makronky skladujte v lednici.
- PS: Nejlepší je plnit makronky cca 12 hodin před tím, než je budete podávat, aby se dostatečně rozležely. Trvanlivost makronek se liší podle druhu krému, kterým je naplníme.
Moc hezké.