Makronky

Vytisknout recept
Makronky se v posledních letech staly moderním oblíbeným dezertem, který se skvěle hodí i na vánoce . Ovšem jejich příprava je tak trochu oříšek. Tento recept je o něco jednodušší a určitě jej zvládne i začátečník 🙂
Kategorie Cukroví, Dezert
Kuchyně Francouzská
Klíč. slova makronky, cukroví,dezert
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 12 minutes
Porce 25 ks
Kalorie 284
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

Makronky:

  • 90 g Bílků pokojové teploty
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Cukr moučka
  • 120 g Mandlové mouky - koupíte na našem Marketu Ženy s.r.o. 🙂
  • Potravinářské barvivo - podle nálady nebo příležitosti 🙂

Krém:

  • 50 ml Smetany ke šlehání
  • 250 g Mascarpone
  • 1-2 lžíce Cukr moučka

Instrukce

MAKRONKY:

  • Nejdříve smícháme mandlovou mouku s moučkovým cukrem, vložíme do mixéru a lehce mixujeme, aby nám vznikla směs podobná hladké mouce, případně přesejeme přes sítko - to zajistí, že makronky budou krásně hladké.
  • Bílky pokojové teploty vyšleháme s krupicovým cukrem. Cukr přidávejte postupně. V této chvíli můžete také přidat potravinářské barvivo (není podmínkou) a šleháme dokud nám nevznikne pevný sníh.
  • Do sněhu postupně vmícháme stěrkou směs mandlí a cukru dokud není těsto hladké. Těsto se musí roztékat pomalu, pokud by bylo příliš tekuté, na plechu by se rozteklo a vnikla vám placka.
  • Zdobící/cukrářský sáček naplníme těstem a na plech s pečícím papírem nastříkáme postupně kolečka o průměru cca. 4 cm. Myslete na to, že je potřeba mezi jednotlivými kolečky dodržovat rozestupy.
  • Makronky necháme cca. hodinu odležet při pokojové teplotě na plechu. Pak zkusíme - nesmí na povrchu lepit.
  • Troubu předehřejte na 150 °C a pečeme 12–15 minut.
  • Upečené makronky necháme vychladnout na plechu na lince. Správná makronka je uvnitř vláčná a měkká.

KRÉM:

  • V míse ušleháme smetanu ke šlehání, poté postupně zašleháme mascarpone a cukr dle chuti. Musíme si dát pozor, abychom mascarpone nepřešlehali. Pak dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
  • Směs naplníme do cukrářského sáčku a plníme vychladlé makronky. Následně pak vždy druhou přiklopíme a jemně zmáčkneme.
  • Makronky skladujte v lednici.
  • PS: Nejlepší je plnit makronky cca 12 hodin před tím, než je budete podávat, aby se dostatečně rozležely. Trvanlivost makronek se liší podle druhu krému, kterým je naplníme.

Nutriční hodnoty

Serving: 1ks | Kalorie: 284kcal | Tuky: 9g | Cukry: 46g
Tagy:
1 Komentář
  1. 5 stars
    Moc hezké.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account