Kokosové matcha kuličky bez lepku
Ingredience
- 50 g jemně mletého kokosu
- 50 g předem namočených kešu ořechů
- 55 g moučkového cukru nebo sypké moučkové alternativy
- 30 g sušeného kokosového mléka
- 20 g kokosového oleje
- 1 lžičku BIO Matcha prášku Iswari
- 30 ml vody na zvlhčení
- kokos na obalení
Instrukce
- Jako první si předem namočte kešu ořechy. Vodu slijte, přidejte ke kešu asi 30 ml vody a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte ostatní ingredience a důkladně propracujte. Vzniknout by mělo kompaktní pružné středně tuhé těsto. Hmotu vytvarujte do válečku a dejte alespoň na půl hodiny vychladit do lednice. Kuličky jdou pak velmi snadno tvarovat. Lžičkou odebírejte těsto a rukama tvarujte kuličky. Ledabyle je vyválejte v kokosu, aby sem tam prosvítala zelená barva. Vkládejte do malých cukrářských košíčků na pralinky a dejte do lednice.