Domácí kaiserky

Vytisknout recept
Jsou královnami slaných i sladkých snídaní nebo svačin, křupavým kaiserkám zkrátka nikdo neodolá. A ty nejlepší jsou domácí.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 10
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g chlebové pšeničné mouky Babiččina volba
  • 250 g hladké mouky Babiččina volba
  • 275 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 lžička soli
  • ½ kostky čerstvého droždí
  • + sypání mák, kmín, sůl, sezam

Instrukce

  • Všechny suroviny dejte do robota a pomocí nástavce hák vypracujte hladké, kompaktní, pružné a nelepivé těsto. Nechte těsto přikryté pod utěrkou nebo fólií 20–30 minut zrát.
  • Pak můžete tvarovat bochánky nebo placky. Důležité je zachovat stejnou gramáž kaiserek. Ideální je rozdělit si těsto na 10 stejných kousků. Pak buď vytvarujte raznicí na kaiserky kresbu, nebo skládejte z placky podle našeho videa.
  • Na závěr potřete vodou a posypte podle sebe mákem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Zkontrolujte a případně ještě nechte zezlátnout.
  • Po vychladnutí na mřížce servírujte nejlépe čerstvé.

Notes

Video návod
 
Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account