Zelené gazpacho s prosciuttem a burratou

Vytisknout recept
Použít můžete i červená rajčata, gazpacho však nebude tak zářivě zelené.
 
1Všechny ingredience rozmixujte ve výkonném mixéru (můžete i po částech) a přeceďte přes jemné síto. Dejte alespoň na 2–3 hodiny do lednice.
2Prosciutto rozložte na plech a pečte 8–10 minut v troubě při 160°C nebo ho opražte na pánvi.
3Gazpacho dochuťte solí, rozlijte do misek a ozdobte burratou, prosciuttem nalámaným na kousky nebo rozdrobeným, potočnicí či polníčkem a zakápněte olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Polévku nechte důkladně vychladit a dochucujte ji těsně před podáváním, tedy až poté, co se chutě prolnou a rozleží.
 
 

ks - rajčata 100 g
ks - okurka 1 ks bez semínek, oloupaná, nahrubo
ks - jarní cibulka 3 ks nahrubo
ks - 1 ks paprička jalapeño bez semínek, nahrubo
ks - paprika zelená 1 ks menší, bez semínek, nahrubo
ks - řapíkatý celer 2 ks nahrubo
ks - česnek 1 stroužek oloupaný
ks - koriandr svazek celý
ks - 2 PL sherry ocet
ks - olivový olej 3 PL + na dokončení
ks - vývar zeleninový 500 ml studený
ks - baby polníček 50 g lze nahradit potočnicí, + na ozdobu
ks - sůl 2 ČL
ks - K PODÁVÁNÍ
ks - prosciutto 6 plátek
ks - 4 kulička burrata natrhnaé
ks - olivový olej na pokapání
příprava - 15-20
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account