Tradiční sekaná

Vytisknout recept
Sekaná není tak složitá na přírpravu jak se zdá. Jak ale docílit toho aby byla štavnatá a správně kořeněná? Vyzkoušejte tento recept na sekanou jako od maminky.
 
Postup:
Do misky s mletým masem přidáme vejce, nasekanou petrželku, česnek.
Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
K této směsi přidáme smetanu a strouhanku. Tu přidáváme postupně během míchání dle potřeby (většinou podle velikosti vajec.
Z takto připravené směsi vytvarujeme bochánek, vložíme do pekáče a podlijeme vodou.
Pečeme na 200 ℃, 10 minut, poté snížíme teplotu na 150 ℃ a pečeme 45 minut .

1kg - mleté maso : ½ hovězí ½ vepřové
3ks - vejce
1ks - svazek petrželky
3stroužek - česnek
1lžička - sůl
1lžička - pepř
1lžička - tymiánu
100ml - smetana
100g - strouhanka
100ml - voda
příprava - 70
vaření - 55
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account