Francouzské brambory v odlehčené verzi

Vytisknout recept

A to je vážení, opravdu všechno.

Brambory si uvaříme ve slupce, nemusí být zcela měkké,

tempech uzený (190 g) si nakrájíme na kostičky.

Vejce si vyšleháme s trochou mléka.

Oloupeme si brambory. 

Zapékací mísu vymažeme máslem,

(olejem, sádlem) a kráječem brambor na br. salát si připravíme

první vrstvu do mísy. Trochu osolíme, já používám svou bylinkovou sůl.

Přidáme pokrájený tempech a dáme další vrstvu brambor.

Opět malinko osolíme a nakonec zalijeme vejci. Vše dáme zapéci do vyhřáté trouby.

Každý podle své trouby. Já jsem pekla asi 25 min. na 170°C.

Dobrota, na které si vždy pochutnáme a navíc je to zdravější než s uzeninou.

Hudlenka

 

(tempech je fermentovaná sója, koupíte v koutcích zdravé výživy v SM

nebo přímo v prodejnách Zdravé výživy).


1kg - menší brambory
1ks - tempeh
4ks - vejce
ks - máslo /tuk/
ks - koření, bylinková sůl
ks - mléko trochu
příprava - 10
vaření - 2x20
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account